De kracht van vrijwilligerswerk

Stralend op een podium, fluitend op het sportveld, aandacht voor een maatje, koffie schenkend in het Dorpscentrum, educatief in de natuur: Oegstgeest kan niet zonder vrijwilligers.

Gezamenlijk vormen vrijwilligers de kracht van Oegstgeest. Samen sta je sterk(er). Door het samenbrengen van vraag en aanbod maakt Oegstgeest optimaal gebruik van haar eigen kracht.

Vrijwilligers Ivonne Janka en Menno Nieuwenburg hebben zich opgeworpen als dè ambassadeurs voor vrijwillige inzet in hun dorp. Onder de naam Dorpskracht, bij vele inwoners al bekend, bieden zij een digitaal platform waar vraag en aanbod samenkomen. “Het geeft een goed gevoel om iets voor een ander te doen. Voor mijzelf staat het plezier centraal en het uitbreiden van sociale contacten.” aldus Ivonne. “Vrijwilligerswerk verrijkt je leven!” voegt Menno er nog aan toe, “de dankbaarheid voor onze inzet geeft veel voldoening.”
Menno en Ivonne zijn vrijwilliger naast hun drukke baan bij de Rabobank in Oegstgeest. Dorpskracht werkt samen met iDOE om gezamenlijk een compleet aanbod te bieden aan vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Dorpskracht is de lokale speler met de vacaturebank en promoot de vacatures en vrijwillige inzet in het algemeen. Organisaties kunnen hun vacature insturen en vrijwilligers kunnen passend vrijwilligerswerk vinden op deze vacaturebank. iDOE zet zich regionaal in en biedt voor Oegstgeest adviesgesprekken, promotie en trainingen. Zo kun je als organisatie een vraag hebben over het werven of begeleiden van vrijwilligers of wil je meer weten over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Hiervoor kun je bij iDOE terecht.

Vrijwilligerswerk levert veel op. Voor de organisatie, de samenleving en voor vrijwilligers zelf.
Het heeft een toegevoegde waarde voor al deze partijen. “Zorg, naast het werven van vrijwilligers, goed voor je bestaande vrijwilligers. Tevreden vrijwilligers zijn ambassadeurs voor je organisatie,” adviseert Anke Breur van iDOE. Ivonne merkt op dat zij de waarde van vrijwilligerswerk afgelopen week nog opmerkte tijdens haar deelname aan de Kaagrace. Na afloop hoorde zij een vrijwilliger tegen een organisator zeggen: “Bedankt dat ik vandaag vrijwilliger mocht zijn. Het was een geweldige dag.”

Kijk voor vraag en aanbod in Oegstgeest, op www.dorpskracht.net Wil je als vrijwilliger of organisatie meer ondersteuning in een persoonlijke adviesgesprek, een (gratis) training volgen of wervingsposter ontvangen? Kijk op www.i-doe.nl of neem contact op via 071 5160477.

Bron: Oegstgeester Courant, 26 juni 2019

  • © Copyright 2020
  • Verder Leiden |
  • Communicatie : Legit