DoeBeurs drukbezocht

Al direct na het openen van de deuren stroomde de Theaterzaal vol met geïnteresseerde bezoekers. “Fantastische afspraak kunnen maken” “Leerzaam” “Drie afspraken gemaakt” “Leuk, lekker eten” aldus enthousiaste deelnemers van de DoeBeurs Leiden.

Op de foto de PowerVaders met heerlijke hapjes.

Op 12 december vond in Huis van de Buurt ‘Op Eigen Wieken’ in de Merenwijk de DoeBeurs plaats naar het voorbeeld van de DOEN-beurzen in Enschede. Yvonne van Delft, wethouder van Werk & Inkomen, Economie & Cultuur, en zelf afkomstig uit de Merenwijk, opende de DoeBeurs. Kirsten Zitman van iDOE bood haar het eerste exemplaar van het Project DOOR-magazine aan, het verslag van twee jaar ervaring met activeringstrajecten.  

Wijkbewoners uit de Slaaghwijk en het Bos- en Gasthuisdistrict konden zich tijdens deze DoeBeurs oriënteren op activiteiten, cursussen, vrijwillige inzet en trajecten naar werk. Dit alles onder het genot van lekkere hapjes van de Powervaders en van de kinderkookclub van het Epicentrum en sfeervolle muziek van de bekende straatmuzikant uit de Haarlemmerstraat. Ruim dertig organisaties gingen in gesprek met de deelnemers en maakten afspraken voor een nadere kennismaking. De deelnemende organisaties hadden over aandacht niet te klagen. De zojuist geopende Buurtgym in ‘Op Eigen Wieken’ heeft meerdere wijkbewoners  voor een bewegingsprogramma kunnen inschrijven.

Sophy Wolters, een van de organisatoren van de DoeBeurs, ontving al snel na de opening enthousiaste reacties over de grote aantallen aanmeldingen: “Toen wij met de organisatie van de DoeBeurs begonnen, hadden wij eigenlijk geen idee wat wij konden verwachten. We zagen echter hoe snel de zaal vol liep en hoeveel mensen met de aanwezige organisaties in gesprek gingen. Met 300 bezoekers en de vele afspraken die gemaakt zijn heeft de beurs onze verwachtingen ruim overtroffen! Dit is zeker voor herhaling vatbaar!”

De deelnemende organisaties hadden een gevarieerde achtergrond: van huiswerkbegeleiding tot vriendendienst, van woningcorporatie tot schooltuinen, van buurtrestaurant tot het begeleiden van kinderen tijdens vakantieweken, van gezinsbegeleiding tot het verzorgen van taallessen.

De DoeBeurs is onderdeel van het project DOOR dat in 2016 door iDOE is gestart. Project DOOR biedt mensen die geregistreerd staan bij Werk en Inkomen een participatietraject aan en mogelijkheden om stappen te zetten op de participatieladder. Marleen Damen, wethouder van Welzijn, sloot de DoeBeurs af en bedankte alle deelnemende organisaties.

Kijk voor meer informatie over Project Door en het digitale magazine op www.i-doe.nl/Project-Door

  • © Copyright 2020
  • Verder Leiden |
  • Communicatie : Legit