Feestelijke ondertekening Verder

Op woensdag 23 maart is er met een feestelijke bijeenkomst officieel gestart met het netwerk Verder. In aanwezigheid van wethouder Roos van Gelderen,stuurgroepleden, vrijwilligers die uitvoer geven aan Verder, afgevaardigden van organisaties die al betrokken zijn bij Verder, hebben bestuurders van de op dit moment betrokken organisaties een intentieverklaring ondertekend.

Verder is het netwerk waar vrijwilligers en organisaties scholing voor en door vrijwillige inzet in Leiden en omstreken afstemt, bundelt en verbreedt.

De initiatiefnemers, de Leidse Vrijwilligers Academie en het Vrijwilligerscollege Leiden, hebben al geruime tijd de voorbereidingen gedaan waardoor Verder nu vanuit een basis verder kan groeien tot een stedelijk platvorm voor iedereen die vrijwillige inzet doet of wil gaan doen. Kennis, middelen, ervaringen, scholing  delen met vrijwilligers en organisaties is de basis waarop wij verder willen groeien vanuit het uitgangspunt ‘Samen komen wij verder’!

Verder wordt gevormd door een unieke samenwerking van zowel vrijwilligers en organisaties. Integraal wordt zo een breed, open, kosteloos aanbod in de vorm van workshops, trainingen, informatiebijeenkomsten, individuele coaching, presentaties, MEET-Inn’s georganiseerd.

Iedereen die vrijwillige inzet doet of wil gaan doen kan gebruik maken van dit aanbod of zelf een aanbod inzetten. Organisaties kunnen hun aanbod open zetten waardoor er een breed bereik en samenwerking ontstaat.

Verder gelooft in vrijwillige inzet en richt zich als netwerk op alle vormen van vrijwillige inzet en alle sectoren. Verder geeft als stedelijk platvorm een krachtig impuls aan participatie, verbinden, versterken en ondersteunen van vrijwillige inzet. Het netwerk Verder heeft dan ook als missie ‘Verder brengt vrijwillige inzet verder’!

Verder wordt ondersteund door iDOE en door een kernteam van coördinerende vrijwilligers.

De aangesloten organisaties zijn op dit moment: Eva, Radius, Libertas, de Binnenvest, BplusC, GGZ Rivierduinen, Vriendendienst regio Leiden.

Als organisatie een idee, aanbod willen doen of benieuwd wat Verder voor jouw organisatie  kan betekenen. Als vrijwilliger deelnemen aan het aanbod? Een idee of aanbod willen inzetten door middel van vrijwillige inzet voor (potentiële) vrijwilligers? Lees dan voor meer informatie en contactgegevens  op www.verderleiden.nl

  • © Copyright 2021
  • Verder Leiden |
  • Communicatie : Legit